Další zranění mladého Australana. Kokkinakis po ošklivém pádu skončil o berlích

- Jan Vojkůvka

Thanasi Kokkinakis se svých zdravotních obtíží asi nikdy nezbaví. Když už to vypadalo, že mladý Australan konečně může prožívat sezonu bez výraznějších problémů, přišla trochu kuriózní situace v Monte Carlu. Kokkinakis po nepříjemném pádu sice zápas prvního kola dohrál, ale o den později už kulhal o berlích.

Nešťastný Thanasi Kokkinakis si v průběhu této sezony mohl konečně začít říkat, že začíná mít štěstí. Ale až do Monte Carla. V utkání prvního kola s Karenem Chačanovem byl zatlačen hluboko za základní lajnu a při snaze o odehraní bekhendového úderu naskočil do reklamní bariéry.

O postavený stojánek zakopl a hodně nepříjemně dopadl do antuky. Když se zvedl, do zákeřného bariéry kopl a alespoň trochu si ulevil.

Nedělní zápas sice dohrál, a prohrál 5:7, 4:6, ale v pondělí byl už k vidění o berlích a evidentně kulhal. Zdá se, že přes noc mu postižené koleno, které schytalo tvrdý náraz, nateklo a na doporučení lékařů ho dvaadvacetiletý tenista nechce příliš zatěžovat. Kromě berlí má také nasazenou ortézu.

Kokkinakis se vrátil na okruh po více než roku a půl bez tenisu, kdy se potýkal s několika zraněními. Nyní musí doufat, že pád na koleno mu nezpůsobí další vleklé obtíže, kvůli kterým by musel narušit svůj turnajový plán.