Pála zkompletoval nominaci, do Německa vezme i Siniakovou

- Filip Lefenda

Čtvrtou hráčkou českého fedcupového výběru, který se ve dnech 21. a 22. dubna utká v semifinále proti Německu, bude Kateřina Siniaková. Kapitán Petr Pála dosud nominoval pouze trio Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Barbora Strýcová, na výběr posledního jména si chtěl vzít čas na rozmyšlenou.

Nyní je vše jasné. Reprezentační tým, který se na antuce ve Stuttgartu porve o postup do finále, doplní jednadvacetiletá Kateřina Siniaková. „Jsem moc rád, že Katka jede, i když musela odhlásit kvalifikaci,“ podotkl kapitán Pála. Právě ve Stuttgartu se totiž v pondělí ihned po Fed Cupu naplno rozjede turnaj WTA, jehož kvalifikační zápolení začne již o víkendu.

Siniaková si reprezentační premiéru odbyla před rokem v Ostravě. Tehdy nastoupila již za rozhodnutého stavu k závěrečné čtyřhře duelu 1. kola se Španělskem, kterou spolu s Lucií Šafářovou prohrála. V dubnovém čtvrtfinále pak odehrála na Floridě obě dvouhry i rozhodující čtyřhru, proti pozdějším šampionkám z USA získala bod.

„Jedeme s nejsilnějším možným týmem, což je dobře, protože nás čeká opravu náročné semifinále,“ pokračoval Pála. Německý kapitán Jens Gerlach totiž, stejně jako jeho český protějšek, může oproti únorovému prvnímu kolu počítat se svými oporami – jedenáctou hráčkou světa Julií Görgesovou a její o příčku níže postavenou žebříčkovou sousedkou Angelique Kerberovou.

„S touto sestavou mám na výběr čtyři varianty do singlu a tři do deblu,“ komentoval dále nominaci Petr Pála, jenž s týmem v prvním kole přešel v Praze přes Švýcarsko 3:1 na zápasy. Německé „béčko“ se naopak rvalo na půdě loňských finalistech z Běloruska až do posledního míče, když si postup zajistilo až skrze třetí set rozhodující čtyřhry.

Vítěz střetnutí Německo – Česko postoupí do listopadového finále. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Francie se Spojenými státy.