VIDEO: Dámská jízda! Šafářová vyrazila s rodinou do Španělska. Stihne Prahu?

- Filip Lefenda

Kterak si dámy vyrazily do Španělska – i tak by se dalo nazvat nejnovější video z dílny Lucie Šafářové. To monitoruje přesun české hráčky z Brna do přístavního města Alicante, kam vyrazila na týden se svou rodinou.

„Vyrazily jsme si s holkama na týden do Alicante ve Španělsku. Jak vidíte, cestujeme velmi nalehko,“ směje se při záběru na zavazadla jednatřicetiletá Češka. Ta se na soutěžních kurtech neobjevila od 20. února, kdy v Dubaji podlehla Francouzce Garcíaové. Následně se Šafářová pro virové onemocnění odhlásila ze čtyřhry a přišla i o prestižní zámořské podniky v Indian Wells a Miami.

Síly se proto vydala nabrat i do Španělska, kam vyjela vlakem. „Během ranní procházky jsme s rodinou vyrazili na pláž,“ hlásila se Šafářová od moře. Rozhodně se k němu ale nejela poflakovat. Hned v dalším záběru česká hráčka spolu s neteřemi zdolává nástrahy horských skal. „Jít normální cestou by bylo nudné, takhle je to výzva,“ pokračovala v současnosti 53. hráčka světového pořadí.

Následoval podvečerní běh naboso v písku. „Trochu to studí, ale miluji to,“ směje se v záběru sympatická Češka, která vzala pod vedením golfového trenéra do ruky i hole.

A poté už konečně došlo na tenis. „Hrajeme se sestrou a neteřemi. Moc si to užíváme,“ líčila Šafářová, jež po tréninku poctivě zametla kurt. „Nehrála jsem ještě naplno, ale pomalu se do toho zase dostávám,“ dodala na závěr videa tenistka, jež figuruje na seznamu přihlášených pro blížící se J&T Banka Prague Open.

„Její stav se lepší, ale musíme ještě počkat. Chtěla už odehrát spoustu turnajů, ale nevyšlo to. Teď odjela z Brna do Španělska a trénuje,“ okomentovala na úterní tiskové konferenci aktuální stav české hráčky Petra Černošková, turnajová ředitelka.