WTA

Měla bys začít už hrát! hecovala se Vondroušová

- Radek Štohl

Úspěšné první kolo má za sebou na podniku Samsung Open Markéta Vondroušová. Obhájkyně titulu na úvod prošla třísetovým duelem ve třech dnech, nakonec se však mohla radovat z postupu do osmifinále. I přes výhru byla na sebe kritická. „Nehrála jsem nejlépe," přiznala pro web WTA.

V Luganu letos panují zvláštní podmínky. Od začátku hlavní soutěže sužuje švýcarskou akci déšť, kvůli kterému byl zápas Vondroušové proti Putincevové natažený do tří dnů.

Hned v pondělí měla osmnáctiletá tenistka problémy, když prohrávala 0:1 na sety a 2:5 ve druhé sadě. „Nehrála jsem nejlépe,“ prohlásila pro oficiální stránky ženského tenisu.

„Od toho stavu nevyužila tři mečboly, tak jsem si říkala: „Měla bys už začít něco hrát!“ připomněla česká hráčka chvíle, kdy odvrátila dvě hrozby v osmé hře při vlastním podání a třetí v následujícím gemu na returnu.

To vše se odehrálo v pondělí. Úterní program byl kompletně zrušený a do středeční dohrávky vstoupila Vondroušová velmi špatně, když ztratila první tři hry.

„Prohrávala jsem 0:3, ale příliš jsem to nehrotila. Snažila jsem se o každý míč a nakonec to vyšlo,“ popsala vítěznou taktiku, během které vyhrála posledních šest her zápasu.

Na podniku Samsung Open loni vyválčila nečekaný triumf. V té době se ale  ještě vše konalo v Bielu. „Je to pro mě jako nový turnaj, protože se to hraje již někde jinde, takže nějak ani nepociťuji, že jsem to minulý rok vyhrála,“ zakončila.