Challenger Ostrava: V akci také daviscupoví reprezentanti

- Radek Štohl

Hned dva tenisové turnaje se na konci dubna rozjedou v České republice. Kromě podniku kategorie WTA J&T Banka Prague Open začne také Challenger v Ostravě, kde se v hlavní soutěži dvouhry představí minimálně tři čeští zástupci. Na Prosperita Open 2018 by neměli chybět Zdeněk Kolář, Adam Pavlásek a Lukáš Rosol.

Již popatnácté se tenisté sjedou do Ostravy, aby v Komenského sadech usilovali o challengerový titul. Letošní ročník zahájí kvalifikace v sobotu 28. dubna a potrvá do následující neděle, kdy se fanoušci dozví vítěze dvouhry.

Kdo všechno se však bude o singlovou trofej ucházet ? Jedničkou podniku se stane Belgičan Ruben Bemelmans, (109. místo v žebříčku) druhým nasazeným bude Sergij Stachovskij, (117.) který před pěti lety ve Wimbledonu porazil Rogera Federera.

Nejníže postaveného hráče rankingu by z dvaadvaceti jistých účastníků v hlavní soutěži měl plnit Tomislav Brkič (260.). Mezi další zajímavé tváře se řadí maďarský tenista Attila Balázs, (175.) v současnosti druhý nejlepší hráč své země. Právě Maďarsko v září vyzve Českou republiku o elitní skupinu Davis Cupu.

Na domácím turnaji budou o titul usilovat nejméně tři Češi, mezi které patří Adam Pavlásek (208.), finalista z roku 2016 Zdeněk Kolář (222.) a Lukáš Rosol (247.), zkušený tenista celou akci ovládl před osmi lety.

Vítěz turnaje si do žebříčku připíše 90 bodů, porážený finalista o třicet pět méně. Nejúspěšnější singlista si domů rovněž odveze 9 200 amerických dolarů (přibližně 188 000 českých korun).

Celý seznam účastníků hlavní soutěže naleznete zde.