WTA

Po boku Češek září! Matteková-Sandsová slaví první výhru po zranění

- Jan Havlovic

Bethanie Matteková-Sandsová slaví první vítězství po těžkém zranění kolene. Stalo se tak v Charlestonu v zápase prvního kola čtyřhry, ve kterém třiatřicetiletá Američanka společně s Andreou Sestini Hlaváčkovou porazily japonsko-čínský pár Aojamaová, Jang po setech 6:3, 6:2.

České tenistky jsou této sympatické Američance zřejmě souzeny. Bethanie Matteková-Sandsová získala po boku Lucie Šafářové pět grandslamových titulů a nyní slaví výrazný milník také po boku další Češky – Andrey Sestini Hlaváčkové. Třiatřicetiletá tenistka původem z Minnesoty totiž vyhrála svůj první zápas po těžkém zranění kolene.

Na loňském Wimbledonu si ošklivě poranila koleno a skoro devět měsíců nehrála soutěžní zápas. Po svém velkém návratu čekala na úvodní výhru hned tři zápasy, dočkala se až v Charlestonu! Po boku Andrey Sestini Hlaváčkové si v zápase prvního kola čtyřhry poradily s japonsko-čínskou dvojicí Aojamaová, Jang po setech 6:3, 6:2.

Obzvlášť pro Mattekovou-Sandsovou to nebylo jen tak obyčejné vítězství. Ověřila si totiž, že se může znovu měřit s těmi nejlepšími. „Byl zážitek být u toho,“ zářila Sestini Hlaváčková, která se pochlubila společnou fotkou na svém instagramovém profilu.

Česko-americká dvojice si zajistila před zaplněnými tribunami postup do čtvrtfinále. Nasazené dvojky mají po úvodní výhře v Charlestonu velké ambice a i v souboji s párem Kudrjavcevová, Srebotniková budou favoritkami.