Mamča v akci! Pět měsíců po porodu opět vítězí

- Jan Vojkůvka

Vítězit po porodu je možné. Historie tenisu to prokázala několikrát, nejzářnějším příkladem je pak Kim Clijstersová. O pár pater níž, co se ambicí týče, je lucemburská tenistka Mandy Minellaová, jež se o víkendu připojila do klubu vyhrávajících maminek.

Bývalá 66. hráčka světa, která v říjnu minulého roku porodila svou první dcerku Emmu Linu, se ještě v červenci proháněla po dvorcích v All England Clubu. A zatímco s odchodem na mateřskou otálela, návrat byl z její strany velmi rychlý. A jak se zdá, tak se vyplatilo.

Minellaová, jíž nyní patří 331. místo na žebříčku, se poprvé na kurtech objevila už na začátku únoru v Grenoblu, tedy necelé čtyři měsíce po porodu. Na přelomu března a dubna pak vybojovala svůj třináctý titul mezi profesionálkami a první v roli tenisové maminky.

Na italské antuce v Santa Margheritě di Pule si ve finále poradila s domácí Deborah Chiesovou, které náleží 179. místo na žebříčku, ve dvou setech 6:3, 7:6(7) a titul oslavila právě se svou malou dcerkou.

Dvaatřicetiletá Lucemburčanka, jejímž největším titulem kariéry je trofej z chorvatského Bolu z roku 2016, kdy ovládla místní turnaj WTA 125k Series, by se ráda během své druhé kariéry dostala opět na úroveň hráčky elitní světové stovky. Svou snahu rozhodně nerozehrála špatně.