Ostravo, znovu tě potřebujeme! Vstupenky na Davis Cup mizí

- Radek Štohl

Čeští tenisté od následujícího pátku na domácí půdě vyzvou Izrael. K postupu do baráže potřebují také výraznou diváckou podporu v RT TORAX Aréně, kde si zahrají poprvé od roku 2000. V Ostravě se však během uplynulé dekády konalo hned několik daviscupových zápasů a také elektrizující atmosféra pomohla českému týmu se v roce 2009 dostat až do finále. „Bylo tam vždy skvělé tenisové publikum. Vděčíme jim za naše úspěchy v minulých letech," prohlásil kapitán Jaroslav Navrátil. Pomůžete ji vytvořit tentokrát i vy?

V úterý Jaroslav Navrátil zveřejnil nominaci. V ní nechybí ani Jiří Veselý, který právě na antuce, zvolené pro daviscupové klání, před dvěma lety porazil tehdejšího krále světového tenisu Novaka Djokoviče. Nejen bývalý nejlepší junior světa však bude následující víkend potřebovat fanouškovskou přízeň.

Pokud možno co nejlepší atmosféru se diváci pokusí vytvořit v RT TORAX Aréně, kam se mužská tenisová soutěž vrací poprvé od roku 2000, kdy Češi porazili Velkou Británii v čele s Timem Henmanem.

„Jsem přesvědčen, že nás místní fanoušci nenechají v komorní atmosféře, kdy se snažíme o návrat do Světové skupiny. Čeká nás těžký zápas a podporu fanoušků budeme potřebovat,“ láká na dvoudenní duel Navrátil.

Ačkoliv se v Porubě nehrál zápas Davis Cupu již osmnáct let, od roku 2009 se v blízké vítkovické Ostravar Aréně uskutečnilo šest zápasů, včetně dvou vítězných proti Francii a Argentině. A podpora fanoušků pokaždé patřila k ohlušujícím.

„Je skvělé, že jsme pořád ve hře. Dík patří i divákům, byli fantastičtí," vyzdvihl před třemi lety nehrající kapitán fanoušky, kteří proti Austrálii pomohli deblu Veselý, Pavlásek snížit stav na 1:2 na zápasy. S Navrátilem souhlasí i Ivo Kaderka.

„Ostravské publikum má tenis nejen rádo, ale také mu rozumí. To je poznat během zápasů, kdy dokáže kluky podpořit právě v momentě, kdy to nejvíce potřebují,“ pěl chválu dlouholetý šéf Českého tenisového svazu v roce 2009, ve kterém se daviscupové reprezentaci na zdejším místě podařilo zdolat Francii i Argentinu.

Diváci se kromě skvělé atmosféry můžou také těšit na Dudiho Selu, jedničku izraelského týmu. Momentálně dvaatřicetiletý tenista patří k jednoznačným oporám své reprezentace. V roce 2009 bývalý devětadvacátý hráč světa dovedl svoji zemi do semifinále slavné soutěže.

Lístky, které se pohybují od 390 do 690 korun, lze zakoupit na Ticketportalu. Zápasy se odehrají 6. a 7. dubna, první utkání bude zahájeno v pátek od 15:00 hodin. Přijďte české tenisty podpořit v cestě do baráže Davis Cupu!