VIDEO: Sedmiletý chlapec zbožňuje Zvereva, jeho idol s ním uzavřel dohodu

- Filip Lefenda

Velký na kurtu, malý v hledišti. Pozornost na turnaji v Miami nepoutá pouze světová pětka Alexander Zverev, jenž postoupil už do čtvrtfinále, ale také jeho „zmenšená verze“. Stejně jako před rokem přihlíží zápasům německého sympaťáka teprve sedmiletý fanoušek, který se snaží vypadat jako on. Letos navíc došlo i na dojemné setkání.

Před rokem věnoval Zverev svému nejmenšímu fanouškovi čelenku. S tou vyrazil teprve sedmiletý Felix fandit svému idolovi také letos, což nezůstalo ze strany německé hvězdy opět bez povšimnutí.

Dvacetiletý Zverev se po duelu s Rusem Medveděvem s chlapcem sešel a věnoval mu další čelenku. „Budu ti dávat novou každý rok, bereš?“ zeptal se culícího se mladíka. Ten radostně přikyvoval.

V tu chvíli ale ještě Felix netušil, že to není vše. „Chceš si se mnou zatrénovat?“ zaskočil pátý hráč světa svého nejmenšího příznivce. Nabídku, která se neodmítá, chlapec s nadšením přijal. Na kurtu se tak spolu v jednu chvíli opět objevili dva Zverevové – namísto staršího bratra se však Alex utkal s Felixem – svou „miniverzí“.

Alexander Zverev obhájil v Miami loňské čtvrtfinále, když v noci z úterý na středu porazil dvakrát 6:4 Nicka Kyrgiose. O semifinále si turnajová čtyřka zahraje proti Chorvatu Čoričovi.