Pověsí raketu na hřebík? Bouchardová uvažuje o nové profesi

- Filip Lefenda

S kým hrála naposledy Genie? Tuhle otázku příliš fanoušků Bouchardové z patra nezodpoví, za to budou bezpečně vědět, kdy a kde nafotila své poslední odvážné fotky. Kanaďanka se na kurtech trápí a jak sama připouští, modeling ji baví. „Vím, že mám i jiné možnosti než tenis,“ řekla kráska v rozhovoru pro zahraniční web.

Rok 2014. Dvacetiletá Bouchardová se na Wimbledonu probojovala do finále. Ještě před ním si zahrála semifinále v Melbourne i v Paříži, nechybí tak ani na závěrečném Turnaji mistryň. Průlomová sezóna, po níž jí mnozí věští velkou tenisovou budoucnost.

Rok 2018. Bývalá světová pětka se propadá žebříčkem. V předešlé sezóně vyhrála jen 13 zápasů ze 34 a i v aktuálním ročníku se jí s bilancí 5/8 příliš nedaří. Navzdory sešupu do druhé stovky pořadí WTA ale fanoušky neztrácí, ba naopak.

Hlasitě o sobě dává vědět mimo kurty, zejména před objektivy fotografů. Když se před ně postaví, máte jistotu, že se výsledné dílo stane v příštích dnech hitem internetu. Naposledy se tak stalo v únoru po focení do plavkového vydání magazínu Sports Ilustrated. Pro ten Bouchardová fotila už podruhé a snímky to byly opravdu odvážně…

Při pohledu na její výsledky a prezentaci na sociálních sítích se tak vcelku logicky naskýtá otázka – neuvažuje o změně povolání? „Prioritou je stále tenis, ten opravdu miluju. Samozřejmě ale vím, že mám i jiné možnosti,“ prozradila Bouchardová v rozhovoru pro El Tiempo. Vymění tedy kurty za mola? „Možná po konci mé tenisové kariéry,“ nevylučuje Kanaďanka.

Stane se tak v dohledné době? Vezmeme-li ale v potaz fakt, že kanadskou rebelku postupně opouštějí sponzoři i agenti, nemusí jít zrovna o sci-fi.

 

2 4 ?

Příspěvek sdílený Genie Bouchard (@geniebouchard),Úno 25, 2018 v 6:41 PST