Bude to jízda, věří Hlaváčková. Plzeňské parťačky čeká těžký debut

- Jan Vojkůvka

Když se naposledy na tenisovém dvorci spojily Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová, bylo z toho důležité vítězství ve fedcupovém střetnutí proti Španělkám. Na takový výkon by rády plzeňské tenistky navázaly po čtyřech letech při prvním společném turnaji. Hned v prvním kole je ale čeká těžká prověrka.

„Lépe rozehranou parťačku jsem si snad nemohla přát,“ uvedla Hlaváčková pro web českého olympijského týmu s dodatečnou gratulací k největšímu deblovému triumfu Strýcové v kariéře. „Budu hrát vedle Češky, se kterou jsem vyrostla a znám ji jako málokoho na okruhu. Bude to zajímavá zkušenost a velká jízda,“ těší se elitní česká deblistka.

Původní plán sice zněl, že se obě hráčky spojí už pro turnaj v Indian Wells. Kvůli změně v pravidlech to však nebylo možné a Strýcová nakonec celý turnaj vyhrála po boku Su-wej Sie. V obdobnou krasojízdu nyní doufají v Miami, kde započne jejich dlouhodobější spolupráce.

„Je mi jasné, že je pro Báru prioritou singl. Ale baví mě její nadšení z deblu, kde hraje skvělý tenis,“ podotkla Hlaváčková. Spolu se Strýcovou by měla odehrát v této sezoně většínu velkých turnajů včetně grandslamových podniků, na nichž Hlaváčková získala už dva tituly, zatímco Strýcová na podobný milník prozatím čeká.

Ale hned první zápas v Miami rozhodně nebude vůbec snadnou záležitostí. Proti českému páru se postaví elitní deblistky Raquel Atawová a Anna-Lena Grönefeldová, jež v posledních letech zářila po boku jiné Češky – Květy Peschkeové.

Turnajová premiéra českého páru startuje v pátek od 17:30.