Jak Strýcová se svou „panenkou“ vyhrála největší deblový titul? Byly to čachry machry

- Tomáš Macák

Do poslední chvíle netušila, kdo bude na kurtu v Indian Wells stát po jejím boku. Dvojice, která na sebe prostě jen tak zbyla, mohla slavit nečekanou trofej. Spolu s Tchajwankou Su-wej Sie získala Barbora Strýcová nejcennější deblový titul. „Je úplně jiná než já, taková panenka,“ popisuje parťačku česká bojovnice v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět.

A jak se to vůbec stane, že vznikne deblový pár, který vzniknout neměl?

„Každopádně to byla hrozná sranda. Daly jsme se dohromady za pět dvanáct. S administrativou to byly čachry machry. Nejprve Su-wej Sie měla hrát s někým jiným, já zase měla nastoupit s Kuzněcovovou, která mi ovšem řekla, že ji trápí zápěstí,“ vypráví pětadvacátá hráčka singlového žebříčku.

Jenže to nebylo před akcí v Kalifornii zdaleka vše. „Následně jsem se domlouvala už s Su-wej Sie. Pak se to opět změnilo, protože byla možnost, že bych hrála s Andreou Sestini Hlaváčkovou, která zase měla mít jako partnerku Niculescovou. Ovšem vše nakonec ovlivnila pravidla, tak jsme si s Su-wej Sie řekly: „OK, hrajeme spolu.“ A dopadlo to takto.“

Trofejí! A to velmi cennou. Vítězný pár ze čtyřhry obdrží 439 000 dolarů (přes 9 miliónů korun, pozn. red.). Ohromná odměna jejíž hodnota ještě roste, když si uvědomíte, že pro deblové šampionky to byl vůbec první společný turnaj. 

<
 

No comment needed .. thank you @suwei_hsieh ?#happy @bnpparibasopen

Příspěvek sdílený Barbora Strycova? (@barborastrycova),Bře 17, 2018 v 8:59 PDT

„Zápasy s ní byly skvělé. Hrály jsme spolu poprvé. Premiérový zápas je vždy nejtěžší, protože se vždy spíše poznáváte. Nicméně paradoxně bylo první utkání možná nejlepší ze všech. Srovnala bych to s finále,“ uvádí čtyřnásobná fedcupová vítězka.

Co říká na svoji spoluhráčku? „Bylo to super. Je úplně jiná než já, taková panenka. Ovšem velmi bojovná a na kurtu to po jejím boku je velká pohoda, což mi velmi vyhovuje,“ popisuje svoji nečekanou parťačku rodačka z Plzně.

V kalifornské poušti mohla slavit svůj jednadvacátý turnaj v deblu, který se v hierarchii trofejí Strýcové ze čtyřhry vyšvihne úplně nejvýše. „Moc mě to bavilo. Je to největší turnaj v deblu, který jsem kdy vyhrála, takže mám velikánskou radost. A jedeme dál,“ hledí dopředu jednatřicetiletá tenistka.

Při nejbližší příležitosti však dál nepojede se svojí tchajwanskou spoluhráčkou. V Miami se totiž společně vítězná dvojice nepředstaví. „Uvidíme, co přinese budoucnost. Na Floridě ale nastoupím s Andreou Hlaváčkovou,“ zakončuje Barbora Strýcová, která v minulosti dosáhla jednoho z největších úspěců v deblu na olympijských hrách v Rio de Janeiru. Tam s Lucií Šafářovou vybojovala pro Českou republiku bronz. 

Zmíněný prestižní podnik v Miami začíná už pondělí.