VIDEO: Fotbalistka Kvitová v akci! Na souboj vyzvala belgickou tenistku

- Jan Havlovic

Petra Kvitová opět ukázala, že kromě tenisu si také kvalitně rozumí s fotbalovým míčem. V Indian Wells utvořila tým se svým trenérem Jiřím Vaňkem a vyzvali na souboj Belgičanku Kirsten Flipkensovou, které dělal parťáka její kouč. Video jedné z výměn nohejbalového klání poté Kvitová nahrála na svůj facebookový profil.

Právě hrátky s fotbalovým míčem patří mezi nejčastější aktivity české tenistky při rozcvičkách před zápasem nebo před tréninkovou jednotkou. V Indian Wells Kvitová vyzvala se svým koučem Jiřím Vaňkem na souboj tým Belgičanky Kirsten Flipkensové, se kterou nastoupil její trenér.

Kvitová zveřejnila video jedné z výměn nohejbalového zápasu na svém facebookovém profilu. Oba týmy ukázaly své dovednosti s fotbalovým míčem. Jiří Vaněk se blýskl i ostrou smečí zpoza sítě, ale trenér belgické hráčky dokázal udržet míč ve hře.

Celou výměnu poté ukončil právě Vaněk, který poslal míč do sítě. O tom, kdo ovládl tento mini-duel, můžeme pouze spekulovat. Česká tenistka však tímto videem pobavila řadu svých fanoušků. „I bez rakety to Petře jde,“ ocenil jeden z příznivců světovou devítku.

Kvitová se již přesunula z Indian Wells na východní pobřeží USA do Miami, kde ve středu odstartuje hlavní část prestižního turnaje. Světová devítka má v prvním kole volný los. Pouť turnajem tak Kvitová započne až ve druhém kole, ve kterém jí bude čekat buď domácí Američanka Brengleová, nebo Běloruska Sabalenková.