WTA

Skalp Muguruzaové na divokou kartu nestačil. Jsem hodně zklamaná, říká talentovaná Američanka

- Jan Havlovic

Američanka Sachia Vickeryová zazářila na podniku v Indian Wells, kde si vyšlápla na světovou trojku Španělku Muguruzaovou. Ani skvělé výkony však nevynesly dvaadvacetileté hráčce divokou kartu pro start v hlavní soutěži pro nadcházející turnaj v Miami. Pořadatelé dali přednost jiným. „Jsem z toho hodně zklamaná,“ komentovala Vickeryová situaci na Twitteru.

V Indian Wells září z nastupující generace především Ruska Kasatkinová s Japonkou Ósakaovou, které se utkají v nedělním finále. Domácí příznivce však potěšila svými výkony dvaadvacetiletá Sachia Vickeryová, která se prodrala skrz kvalifikaci až do třetího kola. Při své cestě turnajem vyřadila také světovou trojku Španělku Muguruzaovou.

Sama tenistka tak trochu očekávala, že pro blížící se turnaj v Miami obdrží divokou kartu pro start v hlavní soutěži. Nestalo se tak. Činovníci prestižního podniku dali přednost jiným, například domácí hvězdě Sereně Williamsové nebo Bělorusce Azarenkové.

Vickeryová cítí velké zklamání. Hlavně z toho důvodu, že na Floridě vyrostla a je zde doma. „Narodila jsem se tady, zde jsem také vyrůstala a mám letos i dobré výsledky,“ připomíná Američanka ve svém tweetu.

„Nechci si na to stěžovat, ale jsem z téhle situace velmi zklamaná,“ dodává aktuálně stá hráčka světového žebříčku.

Vickeryovou tak čeká zrádná kvalifikace. Při její aktuální formě by však neměl být postup do hlavní soutěže problém. Přesně to také americké tenistce říkají její fanoušci. „Hlavu vzhůru. Brzy už nebudeš potřebovat žádné divoké karty,“ píše jeden z příznivců. „Ještě jim ukážeš,“ dodává další fanynka.