WTA

Pár minut jsem točila celý den, vrací se Kvitová k Ordinaci

- Radek Štohl

Ve čtvrtek se na televizních obrazovkách udála nebývalá chvíle. Nejen pravidelní diváci Ordinace v růžové zahradě 2 mohli v 800. díle spatřit Petru Kvitovou. Osmadvacetiletá tenistka se v seriálu objevila také díky Petru Rychlému, který ji v březnu minulého roku slíbil, že když po návratu na kurty vyhraje první zápas, zajistí jí ve sledovaném pořadu místo. A svůj slib také dodržel. „Bylo to daleko náročnější, než jsem si představovala," svěřila se Kvitová exkluzivně pro Tenisový svět.

„Petra Kvitová se zájmem o Ordinaci nikdy netajila. Nabídky od tvůrců seriálu přišly v minulosti několikrát a samotná Kvitová se tomu nebránila, z důvodu časové vytíženosti na její účinkování však dříve nedošlo. Poslední nabídka nastala v době, kdy se dostávala z nešťastného zranění a roli v tom sehrál Petr Rychlý, který byl velmi aktivní," uvedl mluvčí české tenistky Karel Tejkal.

Samotné natáčení se odehrávalo během 21. a 22. prosince 2017. Ve čtvrtek nejprve Kvitová točila od sedmi rána do oběda záběry z tenisových kurtů, které propůjčila hala v Hostivaři. Následující den poté v hostivařských ateliérech televize Nova celé odpoledne vznikaly scény z nemocničního prostředí.

„Ten díl jsme s celým týmem sledovali z Ameriky na internetu a moc jsme se u toho nasmáli,“ popisuje Kvitová exkluzivně pro Tenisový svět. „Herečka ze mě asi nikdy nebude, ale byla to zajímavá zkušenost a moc mě těší, že v seriálu, který je mým oblíbeným, jsem si mohla zahrát,“ říká s úsměvem.

Sama také na vlastní kůži poznala, jak to nemají herci jednoduché. „Zblízka jsem viděla, jak těžká práce je natáčet televizní seriál, když se každá scéna několikrát zkouší a opakuje, než ji režisér vezme,“ vrací se k celému průběhu.

Na další hereckou kariéru světoznámé tenistky to tak příliš nevypadá. „Budu se věnovat tomu, co umím a co dělám celý život, tedy tenisu. Když si někdo jednou za čas zkusí něco jiného, tak proč ne, ale na profesionální úrovni by to měli dělat čistě profesionálové,“ pokračuje ve vyprávění se smíchem.

Kdo by však očekával dva poklidné dny, pletl by se. „Bylo to daleko náročnější, než jsem si představovala. Začínali jsme brzy ráno a v samotném seriálu bylo jen několik minut. Když si představím, jak dlouhý je seriál, tak za tím vidím spoustu hodin práce. Všichni, kdo točí seriály, mají můj velký respekt."

Tím rovněž směřovala k Petru Rychlému, se kterým se zná již velmi dlouho. „Je to můj velký fanoušek, chodí nám fandit na Fed Cupy." A zároveň dodává. „Možná to nešlo tolik vidět, ale Petrovi jde tenis dobře. Ačkoliv ve své roli uvádí, že není příliš dobrý tenista, tak ho musím pochválit i doopravdy,“ smekla na závěr před českým hercem.


Galerie