Vítězný comeback po vážném zranění! Siegemundová je po deseti měsících zpátky

- Jan Vojkůvka

Téměř deset měsíců trvalo, než se Laura Siegemundová dala dohromady po vážném zranění kolene. V květnu 2017 při utkání s Barborou Krejčíkovou v Norimberku ošklivě upadla a musela být odnesena na nosítkách. V březnu 2018 se Němka dokázala vrátit a vyhrát první kolo na ITF v Itálii.

Siegemundová si před rokem na antuce v Norimberku přetrhala křížové vazy v koleni a musela na operaci. Osudným se jí stal dobíhaný míček, ke kterému se pokusila sklouznout, ale její pohyb skončil nepříjemným pádem a chvílemi neskutečné bolesti.

Po operaci čekala na Siegemundovou dlouhá rekonvalescence a měsíce dřiny, aby se opět mohla vrátit ke svému milovanému sportu. To se povedlo tento týden na turnaji v italské Santa Margheritě, kde v úvodním kole přehrála Chorvatku Tenu Lukasovou 6:1, 6:2.

Německá tenistka v minulé sezoně vystoupala až na 27. místo světa a získala doposud největší titul kariéry na domácí antuce ve Stuttgartu. Květnové zranění její vzestup žebříčkem zastavilo, ale třicetiletá bojovnice věří, že dokáže navázat na své výkony a opět vybojovat ztracené pozice.