Úspěchy mimo kurt nestačí. Od Bouchardové utíkají sponzoři i agent

- Jan Vojkůvka

Při mimoturnajových aktivitách je kanadská tenistka velmi žádanou osobností. Sports Illustrated Eugenii Bouchardovou dvakrát oslovil pro focení v plavkách, reklamu s ní využil i už tak nesmírně populární Super Bowl a ani v dalších se neztrácí. Jen na kurtu to nejde podle představ a Bouchardová ztrácí jednoho sponzora za druhým.

Od roku 2015 se kariéra Genie Bouchardové obrátila o 360 stupňů. Hráčka s obrovským potenciálem se od otřesu mozku po pádu v šatně během US Open na kurtu spíš trápí a tenistka, co bývala světovou pětkou, se propadla do druhé světové stovky.

V roce 2016 přitom patřila mezi deset sportovců, kteří si v Kanadě vydělali nejvíce během jednoho roku. Pro rok 2018 to ale ani zdaleka platit nebude. Ačkoliv na začátku března vyhrála soudní při s USTA kvůli již zmíněnému zranění na US Open, v Indian Wells si připsala už sedmou porážku v sezoně. Špatné výkony ji stojí peníze nejen na prize money.

S Kanaďanou odmítli prodloužit spolupráci už tři společnosti. Jmenovitě jde o Colgate, Avivu a Usanu. Trpělivost již brzy může začít docházet také společnosti Head, ke které Bouchardová přestoupila na začátku roku od Babolatu, který rovněž odmítl prodloužit s hráčkou smlouvu.

A s tím, jak od Bouchardové začali mizet jednotliví sponzoři, přišla další rána v podobě odchodu jejího posledního agenta Johna Tobiase. Ten pro New York Times řekl, že: „Nesouhlasím s tím, jak byly některé věci udělány a mám pocit, že bude lepší, když si najde někoho jiného.“

S kanadskou tenistkou sice stále zůstává Nike, ale ani tento sponzor ji kvůli špatným výsledkům nepodporuje finančně. Bouchardová se tak nachází tak trochu nad propastí.

Sice si během kariéry vydělala už velmi slušné peníze, ale bez sponzorů a s neúspěchy na turnajích bude muset brzy sahat do svých ušetřených zásob, aby si mohla platit cestování, ubytování a vlastní tým. Zatímco v letech minulých tyto výdaje bez obtíží pokryly příjmy od sponzorů a z turnajů, její stále horší výsledky znamenají extrémní úbytek peněz. A čtyřiadvacetiletá hráčka zatím nenašla recept na únik z nekončící krize.