Tenis v oblacích? Matteková-Sandsová s Jankovičovou si zahrály na ledovci

- David Soumar

Některé kurty se nachází v nižší nadmořské výšce, jiné zase výše. Tenisty tyto podmínky značně ovlivňují. Své by o tom mohly vyprávět hráčky bojující na turnaji WTA ve švýcarském Gstaadu. Město s téměř deseti tisíci obyvateli se rozléhá 1000 metrů nad hladinou moře. Přípravu na úterní zápasy si zajímavě zpestřily tenistky Jelena Jankovičková a Bethanie Matteková-Sandsová.

Dlouhých 107 metrů dlouhý most spojující dva vrcholky švýcarských Alp. Po cestě z Scex Rouge vás provede most se skleněnou podlahou, která umožní parádní výhled. Pozvánce na takový „výlet“ neodolaly ani Jelena Jankovičková s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, Američanka nastupující v deblu často po boku Šafářové. 

Jelikož jsou obě hráčky ve Švýcarsku kvůli turnaji kategorie WTA, nemohly si na cestu do hor zapomenout přibalit rakety. Na mostě si stihly krátce „zapinkat“ a ve vrcholcích Alp předvedli i parádu, kterou se prezentují bratři Bryanové. 

 

We channeled our inner @bryanbros @mikecbryan on top of the world in @ladiesgstaadopen @glacier3000.ch

Video zveřejněné uživatelem MATTeK-SaNDS (@matteksands),Čec 11, 2016 v 10:28 PDT

Co obě hráčky po takovém zážitku říkaly? „Cítím se jako na vrcholku světa. I když je to trochu děsivé, jsem moc vděčná za takovou příležitost,“ uvedla Jakovičová pro oficiální web WTA.  

Doplnila ji i Američanka. „Je to poprvé, co jsem tak vysoko v horách. Je to určitě fantastický zážitek, díky kterému čas strávený v Gstaadu nikdy nezapomenu. Vlastně můžu říci, že Gstaad je to nejlepší místo, na kterém jsem kdy zatím byla.“

Obě čeká během úterý zápas na švýcarském podniku. Matteková-Sandsová bude čelit Johanně Larssonové ze Švédska, Jankovičová vyzve domácí Rebeku Masarovou. Pomůže jim v zápasech tento netradiční trénink?