Fantastická Vondroušová! V Indian Wells vyřadila po velké bitvě světovou jedenáctku

- Jan Havlovic

Markéta Vondroušová slaví zřejmě největší vítězství své dosavadní kariéry! Osmnáctiletá tenistka vyřadila ve druhém kole prestižního turnaje v Indian Wells Britku Johannu Kontaovou. Vondroušová postupuje po velké bitvě po setech 7:6(5), 6:4 a míří do třetího kola, ve kterém vyzve Bělorusku Sabalenkovou.

Vondroušová v loňském roce šokovala titulem ve švýcarském Bielu,ale od té doby na větší úspěch čekala. Ten přišel nyní v Indian Wells! Osmnáctiletá tenistka navázala na výhru nad Američankou Brengleovou a ve druhém kole si vyšlápla na světovou jedenáctku Britku Johannu Kontaovou.

Talentovaná hráčka měla parádní vstup do utkání, když rychle vedla 3:0. Nadějné vedení však ztratila a v závěru úvodní sady čelila hned čtyřem setbolům své soupeřky. Vondroušová si dokázala v důležitých chvílích poradit a uspěla v následném tiebreaku.

Ve druhé sadě měla navrch Kontaová, která odvracela hrozící vyřazení a vedla již 4:2. Vondroušová však nic nezabalila a v závěru druhého setu zaútočila. Dvakrát sebrala světové jedenáctce podání a po využitém mečbolu mohla začít slavit vítězství v poměru 7:6(5) a 6:4.

Poprvé od loňského turnaje ve švýcarském Bielu tak vyhrála v hlavní části turnaje WTA dva zápasy po sobě. Nyní je na prestižním turnaji v Indian Wells již ve třetím kole. V souboji o postup do osmifinále vyzve česká tenisová naděje Bělorusku Sabalenkovou.