WTA

Drtivé vítězství! Fanoušci zvolili Kvitovou hráčkou měsíce

- Jan Havlovic

Zcela zaslouženě! Petra Kvitová si připsala do své sbírky další ocenění, když opanovala anketu organizace WTA o nejlepší hráčku měsíce února. Vítězství si zasloužila především ziskem dvou titulů z turnajů v Petrohradu a Dauhá. V hlasování fanoušků nedala šanci Ukrajince Svitolinové ani Španělce Muguruzaové.

Petře Kvitové se v únoru podařilo vše, na co sáhla. Sedmadvacetiletá světová devítka si podmanila turnaje v Petrohradu i Dauhá a mezitím pomohla českému fedcupovému týmu dvěma výhrami v duelu se Švýcarskem. Výběr kapitána Petra Pály postoupil do semifinálových bojů již podesáté v řadě, na čemž má Kvitová lví podíl.

Není tak divu, že suverénně ovládla anketu o nejlepší hráčku druhého měsíce nového kalendářního roku. Od fanoušků dostala bezmála osmdesát procent hlasů a nechala za sebou Ukrajinku Svitolinovou i Španělku Garbiňě Muguruzaovou, kterou porazila právě ve finálovém duelu v katarském Dauhá. 

Dvojnásobná wimbledonská šampionka navíc stále drží šňůru třinácti vítězných zápasů v řadě. O natáhnutí vítězné série se bude Kvitová pokoušet na právě probíhajícím podniku v Indian Wells. Světová devítka vyzve v pátečním duelu druhého kola Kazašku Julii Putincevovou a v případě vítězství vyrovná osobní rekord čtrnácti výher v řadě. (více ZDE)

Výsledky ankety „Hráčka měsíce února
1. Petra Kvitová – 78%
2. Elina Svitolinová (UKR) – 19%
3. Garbiňe Muguruzaová (ESP) – 3%  

 

❤️? #22

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Úno 18, 2018 v 1:16 PST