142 tisíc za vyhraný míč! Svitolinová na Tie Break Tens zesměšnila soupeřky

- Filip Lefenda

Exhibiční turnaj Tie Break Tens, jenž se v úterý konal v New Yorku, ovládla suverénním způsobem Ukrajinka Elina Svitolinová. Světová čtyřka ztratila za tři utkání hraná na deset vítězných bodů jen šest míčů a zcela po zásluze si tak vysloužila šek na 250 tisíc dolarů.

Svitolinová si postupně poradila s Venus Williamsovou (10:3), CoCo Vandewegheovou (10:0!) a ve finále i se Šuaj Čang (10:3). I na exhibičním turnaji před startem štědře dotovaného podniku v Indian Wells tak třiadvacetiletá tenistka ukázala, jak obdivuhodnou formou momentálně disponuje.

Mimochodem – pokud přepočítáme vítěznou odměnu na jednotlivé míče, pak si Svitolinová v New Yorku vydělala za každou vyhranou výměnu 6 944 amerických dolarů, tedy více jak 142 tisíc korun! Slušná palba.

Hráčka původem z Oděsy letos ovládla turnaje v Brisbane a Dubaji, přičemž na okruhu WTA vyhrála hned 14 z celkových 16 zápasů. Jejími jedinými přemožitelkami v této sezóně byly Belgičanka Mertensová a Petra Kvitová. Ta na Svitolinovou vyzrála ve dvou setech v Dauhá, kde se později radovala ze zisku titulu.

Lednové vydání Tie Break Tens obstarali v Melbourne muži. Z triumfu se tehdy radoval Tomáš Berdych.

Návraty Sereny i Bartoliové
Ostře sledovaným zápasem byl ten mezi Serenou Williamsovou a Marion Bartoliovou. Američanka se vrací na kurty po mateřské odmlce, Franouzka pak odehrála svůj vůbec první duel od Wimbledonu 2013, který tehdy ovládla. Na newyorské exhibici svedl los obě jmenované proti sobě hned v prvním kole, z vítězství 10:6 se radovala Serena.

Williamsová uskuteční svůj soutěžní comeback už tento týden na turnaji v Indian Wells, Bartoliová pak na nadcházející akci v Miami.

Čtvrtfinále:
Vandewegheová (USA) – Hantuchová (SVK) 10:7
Svitolinová (UKR) - V. Williamsová (USA) 10:3
S. Williamsová (USA) – Bartoliová (FRA) 10:5
Š. Čang (CHN) – Cirsteaová (ROU) 10:4

Semifinále:
Svitolinová (UKR) – Vandewegheová (USA) 10:0
Š. Čang (CHN) – S. Williamsová (USA) 13:11

Finále:
Svitolinová (UKR) – Š. Čang (CHN) 10:3