VIDEO: Co tu děláš? Dimitrova na tiskovce zaskočil významný host

- Radek Štohl

Podobnou "přepadovku" snad Grigor Dimitrov ani očekávat nemohl. Bulharský tenista se před úvodním Masters roku v Indian Wells účastnil tiskové konference, tu však znenadání narušil světoznámý konkurent a kamarád v jedné osobě Novak Djokovič.

Nejlepší hráči světového žebříčku se během kariéry dostanou před novináře nesčetněkrát. Povětšinou je čekají stereotypní povinnost, při nichž musí víceméně odpovídat na totožné dotazy, které tak kolikrát tenisty svou opakovatelností dovádí k myšlence na rychlý konec. Jiné to však bylo v Kalifornii, kde se před mikrofony posadil Grigor Dimitrov.

V současné době čtvrtý hráč rankingu v průběhu konference dokončil jednu z odpovědí, když v tu chvíli zpozorněl. Do místnosti se otevřely dveře a v nich nečekaně stál Novak Djokovič. Srbský hráč si za pobaveným Dimitrovem přisedl a rovnou spustil. „Tohle je můj kamarád Grigor - nejhezčí tenista na okruhu," rozesmál Djokovič novináře.

„Nemusíš tu příliš mluvi o tenise. Pojďme se raději bavit o tom, jak vypadáš," navazoval bývalý první hráč světa uvolněnou atmosféru, kterou nepokazil ani hlavní protagonista celé tiskové konference. „Co bys o něm chtěl vědět?" reagoval Dimitrov a pobavil i vedle sedícího Djokoviče. Ten ho poté již nechal na místě samotného a z novinářského prostoru zase pomalu odkráčel. Bulharský tenista se tak mohl opět vrátit do stereotypního módu.