Těžký comeback! Bartoliová vyzve v New Yorku Serenu

- Jan Vojkůvka

Pikantní souboj dvou vracejících se tenistek okoření exhibiční turnaj Tie Break Tens, který se v pondělí uskuteční v Madison Square Garden v New Yorku. Rozhodl tak los, který proti sobě postaví Marion Bartoliovou a Serenu Williamsovou.

Obě tenistky se vrací ke svému sportu po těžkém období, při němž pocity štěstí střídaly pocity hrůzy. Marion Bartoliová, která ukončila kariéru v roce 2013 a během let následujících onemocněla záhadným virem, kvůli němuž zhubla na pouhých 40 kilogramů a, dle svých slov, byla blízko smrti, se vrací k tenisu po téměř pěti letech.

Serena Williamsová, jež svůj comeback absolvovala už během únorového Fed Cupu ve čtyřhře, se poprvé postaví na dvorec sama za sebe. I u ní byl osud poměrně krutý a po porodu své dcery Alexis Olympie měla místo radosti z narozeného potomka spíše obavy o vlastní život. Američanka čelila hrozbě smrti kvůli plicní embolii a jen včasný zásah lékařů a následných několik operací jí pomohl k tomu, že může prožívat bez obav štěstí ze své dcerky.

Obě hráčky s těžkými osudy se nyní střetnou během exhibičního Tie Break Tens v New Yorku už ve čtvrtfinále a zahrají si o postup mezi nejlepší čtyřku, v níž se mohou potkat s vítězkou dalšího zápasu mezi Soranou Cirsteaovou z Rumunska a Šuaj Čang z Číny.

Svou soupeřku pro úvodní kolo zná i bývalá světová pětka Daniela Hantuchová. Slovenka, která již pověsila raketu na hřebík, se v exhibičním klání střetne s Američankou CoCo Vandewegheovou. Z této dvojice vzejde soupeřka pro lepší z dvojice Elina Svitolinová a Venus Williamsová.