Vrátí se Murray už na antuce?

- Jan Vojkůvka

Razantní krok, který Andy Murray na začátku roku učinil, se začíná ukazovat tím pravým. Po půlroční snaze doléčit své zranění přirozenou cestou se britský tenista uchýlil k operaci kyčle a po měsíci a půl se zdá, že by se Murray mohl vrátit mnohem dříve, než se předpokládalo.

Bývalá světová jednička se po operaci kyčle pomalu vrací do tréninkového zápřahu. Prozatím je sice schopen pouze posilovat a jeho denní rutinou se stala dřina v tělocvičně, během měsíce však plánuje návrat k plnohodnotnému tréninku i na tenisovém dvorci.

Původně se měl Murray vrátit do turnajového kolotoče během turnaje v Queen's a Wimbledonu, po kterém v minulé sezoně musel přerušit kariéru kvůli zranění. V úvahu přicházely i další přípravné turnaje na trávě. Nyní jsou však odhady mnohem pozitivnější.

Pokud vše půjde podle plánu a Murray na začátku dubna skutečně zahájí plnou přípravu, mohl by stihnout i část antukové části sezony.

„Vypadá to hodně pozitivně,“ cituje The Guardian blízký zdroj k Murrayho týmu. Podle spekulací by se Murray při současném tempu rehabilitace mohl vrátit na kurty už v květnu a zahrát si na French Open s tím, že by absolvoval jeden přípravný antukový turnaj.

Zda k tomu ale skutečně dojde, ukáže až čas. Pozitivní zprávy z Murrayho okolí však napovídají, že operace byla úspěšná a vleklé Britovy problémy s kyčlí by mohly být zažehnány.