Ledecká přepsala olympijské dějiny! Parádní výkon, napsala Šafářová

- Jan Havlovic

Hlavní zprávou sobotního rána bylo bezpochyby vítězství Ester Ledecké, která ovládla v Pchjongčchangu svou královskou disciplínu – paralelní obří slalom na snowboardu. Získala tak svou druhou zlatou medaili, čímž se stala první ženou historie, která na OH triumfovala ve dvou různých disciplínách. Úspěch dvaadvacetileté Ledecké měl úspěch také mezi tenisty. „Parádní výkon,“ napsala Lucie Šafářová na svůj instagramový profil.

Zřejmě žádného sportovního fanouška neminula zpráva o fantastických výkonech Ester Ledecké na olympiádě v Pchjongčchangu. Dvaadvacetiletá česká reprezentantka nejprve šokovala svět ziskem zlaté medaile v super-G v alpském lyžování a poté přidala i druhý nejcennější kov v paralelním obřím slalomu na snowboardu.

Její sobotní závod sledovali také další čeští sportovci, včetně Lucie Šafářové. „Druhá zlatá medaile pro Ester! Parádní výkon,“ napsala česká tenistka na svůj oficiální instagramový účet.

Na první zlatý úspěch Ester Ledecké v alpském lyžování reagovala v minulém týdnu také Karolína Plíšková. „Klobouk dolů, neuvěřitelné,“ napsala nejlepší česká tenistka na Twitter. (více ZDE)

Další čeští tenisté strávili páteční dopoledne u sledování duelu české hokejové reprezentantce, která v semifinálovém souboji nestačila na Olympijské sportovce z Ruska. U zapnutého přenosu držel palce například Tomáš Berdych.