Neuvěřitelné! Klobouk dolů, vysekla Plíšková poklonu zlaté Ledecké

- Jan Vojkůvka

Bronzová medaile Evy Samkové, stříbro Martiny Sáblíkové a naposledy senzační zlato Ester Ledecké! Zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu pozorně sledují i české tenisové hvězdy, které samy zápolí ve vlastním odvětví po celém světě.

„Klobouk dolů Ester Ledecká... Neuvěřitelné,“ napsala na svůj twitter bývalá světová jednička Karolína Plíšková a zařadila se mezi české tenistky, které s napětím a velkou radostí sledují medailové žně českých sportovců na zimních olympijských hrách.

„Hodně štěstí, olympionici,“ napsala už minulý týden na svém účtu Petra Kvitová a zatímco sama vybojovala v pátek večer už jedenácté vítězství v řadě, své úspěchy jako by přenesla i na druhý kout světa, kde se v zimních sportech rodí jedna medaile za druhou.

Vše načali biatlonisté Veronika Vítková s Michalem Krčmářem, kteří posbírali ze sprintu bronz a stříbro. V pátek se urodil další bronz Evy Samkové a stříbro Martiny Sáblíkové. A vše korunovala v sobotu nad ránem senzačním zlatem Ester Ledecká. A gratulace úspěšným sportovcům na sebe nenechaly dlouho čekat.

„Bravo!“ napsala k úspěchu Samkové Barbora Strýcová, která se nenechala ujít ani zlatou jízdu Ledecké a na instastories zveřejnila i další radostné zvolání: „Nejvíc! Bravooo,“ radovala se Strýcová, kterou úspěchy jejích krajanek rozhodně nenechávají chladnou.

S napětím ostatně sledovala i stříbrnou jízdu rychlobruslařky Martiny Sáblíkové.

„Takovouhle fotku s tebou jen tak někdo nemá! Jsi fakt bohyně,“ napsala na účet snowboardistky Evy Samkové Andrea Hlaváčková.

„Gratuluji k bronzové medaili! Úžasné,“ přidala se Lucie Šafářová.

S radostí sleduje počínání olympioniků i Radek Štěpánek. Ten se na instastories napřed svěřil se sledováním filmu Hřišný tanec, po kterém plynule v noci na sobotu přešel na hokejovou bitvu Čechů s Kanaďany.