Kilnarová předvedla smršť! Česká tenisová naděje nadělila soupeřce dva kanáry

- Jan Havlovic

Parádní představení má za sebou ve čtvrtfinále turnaje v italském Solarinu Monika Kilnarová. Teprve osmnáctiletá talentovaná tenistka smetla ve čtvrtečním zápase Ksenii Palkinovou z Kyrgyzstánu za hodinu hry po setech 6:0, 6:0. Kilnarová tak poprvé v nové sezoně postoupila do semifinále!

Talentovaná Kilnarová v loňské sezoně zářila, když ovládla dva turnaje kategorie ITF a mohla se celkově pochlubit pěti finálovými účastmi. Vstup do nové sezony však pohledné tenistce nevyšel dle představ. V Glasgow a Andrezieux-Boutheon neprošla přes kvalifikaci a v Trnavě skončila ve druhém kole.

Nyní se však zdá, že je Kilnarová zpět ve formě! Na turnaji v italském Solarinu si osmnáctiletá naděje českého tenisu poradila již se třetí soupeřkou a zatím neztratila ani set. Ve čtvrtečním utkání navíc předvedla Kilnarová doslova tenisovou smršť. Čtvrtfinálový duel zvládla za hodinu hry, když své soupeřce Ksenii Pakinové z Kyrgyzstánu nedovolila jediný gem.

Ostravská tenistka tak odcházela z kuru po výsledku dvakrát 6:0 a v této sezoně poprvé postoupila do semifinále. V něm narazí na Bělorusku Piraženkovou (470.). A při aktuální formě Kilnarové ani semifinále nemusí být pro českou tenistkou konečnou.

Monika Kilnarová (429.) – Ksenia Palkinová (610.) 6:0, 6:0