To je podoba! Djokovič má dvojníka. Jezdí na snowboardu a má dvě zlata z olympiády

- Petr Sumbal

Někteří lidé jsou si podobní víc, jiní méně. A někteří fakt hodně. Jako třeba srbský tenista Novak Djokovič a francouzský snowboardista Pierre Vaultier. Když se oba o vzájemné podobě dozvěděli, domluvili si dokonce osobní setkání.

Začalo to nesmělou poznámkou novinářů, že si jsou oba úspěšní sportovci velice podobní. Což při pohledu na jejich tváře rozhodně nelze popřít. Dvojnásobný zlatý olympijský medailista ve snowboardingu Pierre Vaultier je Novaku Djokovičovi opravdu hodně podobný.

„Rád bych se s ním setkal,“ nechal se slyšet Vaultier. „Bylo by skvělé si udělat společnou fotku, jsem jeho velký fanoušek. Když jsem ho viděl hrát, vzhlédl jsem se v něm,“ prozradil Francouz, že srbský tenista je jeho sportovním vzorem.

No a odpověď bývalé světové jedničky Djokoviče na sebe nenechala dlouho čekat. A byla, jak jinak, pozitivní: „Sejdeme se na Roland Garros,“ napsal na svém twitteru Srb. „A gratuluji k tvým olympijským medailím,“ nezapomněl ještě dodat.

K setkání těchto dvou „dvojníků“ by mělo dojít během druhého grandslamového turnaje sezony, který se bude konat na přelomu května a června v Paříži.