Berdych odstoupil z turnaje v Rotterdamu. Do semifinále jde Goffin

- Jan Havlovic

Tomáš Berdych odstoupil z turnaje v nizozemském Rotterdamu z důvodu nemoci. Česká tenisová jednička se tak rozhodla v pátek krátce před polednem, necelou půl hodinu před startem čtvrtfinálového duelu s Davidem Goffinem. Berdych tak nenaváže na svůj titul z roku 2014, do semifinále míří světová sedmička Goffin.

Berdych si přivezl do Nizozemska dobrou formu a vyhlížel úspěch. „Jsem připraven na celé dobrodružství. Doufám, že se mi podaří zde dojít až na samotný konec,“ říkal po duelu prvního kola. Nyní se Berdychovi sen o titulu rozplynul. Z turnaje se musel odhlásit z důvodu nemoci.

O svém rozhodnutí informoval organizátory v pátek krátce před polednem, půl hodiny před čtvrtfinálovým duelem s Davidem Goffinem. Belgický tenista tak podruhé v řadě postoupil v Rotterdamu do semifinále. V loňském roce ve druhém největším nizozemském městě došel až do finále, ve kterém nestačil na Francouze Tsongu.

Goffin nelenil a místo duelu s Berdychem si vyrazil alespoň zatrénovat. Na jeho trénink se přišli podívat také fanoušci, kteří přišli o úvodní duel pátečního programu. Jeho vrcholem bude večerní duel Rogera Federera s domácím Robinem Haasem. Pokud švýcarský tenista zvítězí, stane se po pěti letech znovu světovou jedničkou.