Bucie chystá comeback už v březnu! Vracíme se zpět do hry, hlásí Matteková

- Jan Vojkůvka

Bývalá deblová světová jednička Bethanie Matteková-Sandsová po vážném zranění konečně stanovila datum návratu. Po dlouhé rekonvalescenci a trpělivé přípravě se vrátí společně se svou kamarádkou Lucií Šafářovou na kurty na březnovém turnaji v Indian Wells.

Matteková-Sandsová je zase o krůček blíže návratu na kurty po vynuceném ukončení loňské sezony. „Dáváme kapelu zase dohromady,“ sdělila na sociálních sítích americká tenistka. „Už se nemůžu dočkat svého prvního turnaje. Je divné si pomyslet, že už je to sedm měsíců, co jsem nehrála,“ přiznala Matteková.

Zkušená dvaatřicetiletá hráčka prodělala vážné zranění kolene během loňského Wimbledonu a musela se podrobit operaci. Několik měsíců musela nosit ortézu, a když jí konečně mohla odložit, stále byl před ní pořádný kus cesty, než vůbec mohla pomýšlet na to, že se vrátí na dvorce. Po dlouhé a trpělivé přípravě ale konečně mohla stanovit datum, kdy vletí zpátky do kolotoče turnajů.

Stane se tak na začátku března na domácím podniku v Indian Wells, kde loni Matteková se Šafářovou postoupily do semifinále a nedokázaly navázat na senzační přelom let 2016 a 2017, kdy společně ovládly US Open a Australian Open a také turnaje ve Wu-chanu, Pekingu a Brisbane.

„Trénování sice mám ráda, ale zápasy miluju,“ podotkla Američanka. „Lucie je také připravená a budeme hrát také v Miami a Charlestonu. To jsou jedny z mých nejoblíbenějších turnajů a cílem bylo stihnout právě tyto akce,“ dodala.