Kuriózní tiskovka: Na Švýcarky nebyl dotaz, tak se ptala Hingisová

- Jiří Vachtl

Neobvyklou situaci přinesla tisková konference švýcarského týmu po slavnostním losu Fed Cupu. Na Švýcarky neměl nikdo žádný dotaz, což všechny tenistky velice pobavilo. Belinda Bencicová následně vyzvala v davu sedící Martinu Hingisovou, aby se na něco zeptala. Bývalá světová jednička se tak chopila mikrofonu a na chvíli se proměnila v novináře.

Švýcarský tým zamířil krátce po slavnostním losu čtvrtfinále Fed Cupu na tiskovou konferenci. Mluvčí Švýcarek Sandra Perezová vyzvala přítomné novináře, aby týmu položili několik otázek. Na tým kapitána Heinze Gunthardta však nikdo žádný dotaz neměl.

Evidentně dobře naladěné Švýcarky se mohly potrhat smíchy. Kuriózní moment ještě vylepšila Belinda Bencicová, která vyzvala Martinu Hingisovou, aby nějakou otázku vymyslela. Bývalá světová jednička, která v daný moment seděla mezi novináři se tak chopila mikrofonu a zahrála si na zvídavého žurnalistu.  

„Vypadá to, že je v týmu dobrá nálada. Jak dobře jste se připravily?“ ptala se bývalá světová jednička. Pohotová Bencicová se hned ujala slova a svou odpovědí celý sál náramně pobavila. „Mám opravdu radost, že se o nás média zajímají tak ve velkém. Rádi jim na jejich otázky odpovíme,“ smála se. 

Švýcarský tým je v Praze po celý tréninkový týden ve velice dobré náladě. Ve čtvrtek si například krátily volný čas hádací soutěží s kapitánem Gunthardtem.