Tuhle sestavu by nám mohli závidět, hlásí Šafářová. Narozeniny slavila na týmové večeři

- Jiří Vachtl

Lucie Šafářová v neděli oslavila své 31. narozeniny. Na týmové večeři jí český výběr společně zazpíval, a také obdaroval dvěma dorty. „Oslava byla dobrá, ale bohužel jsem zase o rok starší,“ smála se. Druhý den se už hlásila na prvním společném tréninku v O2 areně. Týmu by mohla pomoci hlavně ve čtyřhře.

Češky v pondělí absolvovaly ve vysočanské O2 areně úvodní trénink. „Bylo to dobré. Zahřály jsme se, zvykly jsme si a nezranily se. Takže všechno proběhlo v pořádku,“ řekla Šafářová po tréninku. Ledovou plochu hokejistů pražské Sparty tradičně nahradil zelený tvrdý povrch. „Je středně rychlý, což je příjemné. Máme celý týden na to, abychom si zvykly.“

Na tréninku chyběla jen Petra Kvitová, která se právě vrací z vítězného turnaje v Petrohradu. Na víkendový duel však budou Češky kompletní. „Je úžasné se takhle sejít. Mnoho týmů by nám tuhle sestavu mohlo závidět. Jsem ráda, že jsem zpátky v týmu,“ řekla Šafářová.

Nabitá sestava však má i svá negativa. Některá z tenistek si o víkendu nemusí vůbec zahrát. Šafářová zatím s kapitánem Pálou o jeho představě nasazení nemluvila. „S Bárou jsme hrály čtyřhry, takže asi hlavně do debla,“ myslí si.

I přes nejistý start se však Šafářová nemůže víkendového klání dočkat. „Těším se moc! Domácí publikum je to nejkrásnější publikum. V tenise diváci nikdy nejsou jednotní, takže o to je to speciálnější a doufám, že si to všichni užijeme,“ řekla.

Český tým je před čtvrtfinálovou bitvou pasován do role velkých favoritů. Šafářová však před Švýcarkami varuje: „Rozhodně je nesmíme podcenit. Možná nejsou žebříčkově tak vysoko, ale Belinda se vrací po zranění. V Austrálii porazila Venus Williamsovou, takže rozhodně se nedá podceňovat,“ upozornila. Po půlroční pauze se na dvorce vrátí také Timea Baczsinská. „U ní nevíme, jakou má formu,“ poznamenala.

Zranění trápilo v loňské sezoně i Šafářovou. Kvůli zánětu šlach v levém zápěstí loni v říjnu předčasně ukončila sezonu. Nyní už je však vše tak, jak má být. „Cítím se dobře a jsem zdravá. Měla jsem dobrou přípravu. Austrálie byla taky dobrá, prohrála jsem akorát s Kájou a Kerberovou. Takže vlastně jenom s tenistkami z nejlepší desítky,“ upozornila.

Čtvrtfinále Fed Cupu se Švýcarskem odstartuje v O2 areně už tuto sobotu od 13:30. Vstupenky na celý víkend jsou stále k dispozici ZDE