Senzační obrat! Britský nováček šokoval španělského favorita

- Jan Vojkůvka

Španělská Marbella se stala v pátečním programu Davis Cupu svědkem obrovského překvapení, které má na svědomí daviscupový nováček Cameron Norrie. Britský tenista vstupoval do utkání s domácí hvězdou Robertem Bautistou Agutem v roli jasného outsidera. Na konci byl ale senzačním vítězem.

Když Španěl Albert Ramos v první dvouhře porazil Liama Broadyho ve třech setech, domácí tým i jeho fanoušci se už možná viděli, jak na konci dne oslavují vedení 2:0. A skutečně tomu vše nasvědčovalo.

Roberto Bautista, 23. hráč světa, se postavil ke druhému utkání proti hráči z druhé světové stovky Cameronu Norriemu, kterého čekal ostrý debut v Davis Cupu a první zápas na antuce od roku 2013. Dlouho to také vypadalo, že Španěl potvrdí roli superfavorita a první dva sety vyhrál 6:4, 6:3.

Pak se ale dvaadvacetiletý Brit dostal do ráže, zasypával soupeře smrští výborných úderů, vracel vše, co na něho Španěl vymyslel a doslova Bautistu ustřílel. Ve snaze něco změnit, začal Bautista chybovat a od třetího setu zahrál 47 nevynucených chyb.

Naopak Norrie trefil 42 vítězných míčů a po více než čtyřhodinové bitvě slavil senzační výhru 4:6, 3:6, 6:2, 6:2, 6:2. Zápas, který sledoval i zraněný Andy Murray, ohodnotila britská jednička na svém twitterovém účtu jako jedno z nejúžasnějších vítězství, které za dlouhou dobu viděl.

A Britové, díky nečekanému bodu, hrají se Španělskem po prvním dni 1:1.