Zpět v akci! Azarenková svůj návrat uskuteční v oblíbeném Indian Wells

- Petr Sumbal

Že by se nekonečná sága návratu Victorii Azarenkové blížila ke konci? Už to tak vypadá. Organizátoři prestižního turnaje v americkém Indian Wells včera oznámili, že Bělorusce udělili divokou kartu. Bývalá světová jednička se tak na kurty vrátí v březnu.

Azarenková musela několikrát svůj návrat na kurty odložit. Důvodem byly soudní tahanice o péči jejího syna Lea. Soud rozhodl, že Leo nesmí opustit Kalifornii tedy své bydliště. A protože Běloruska nechtěla své dítě opustit, musela si odškrtnout start na US Open nebo letos na Australian Open, přestože i tam od organizátorů dostala pozvánku na divokou kartu.

Tentokrát už to však vypadá nadějně, Azarenkové bychom se v březnu mohli opravdu dočkat. Město Indian Wells totiž leží v Kalifornii. „Vždycky jsem milovala hraní v Indian Wells, fanoušci jsou tam opravdu skvělí. Je úžasné, že se vrátím zrovna tam a budu moci zabojovat o můj třetí titul.“ prohlásila šampionka tamního turnaje z let 2012 a 2016.

„Nemůžeme se dočkat, až Victorii Azarenkovou u nás uvítáme, těšíme se, že bude útočit na rekordní třetí titul z BNP Paribas Open. Její přítomnost v pavouku slibuje ještě větší zábavu pro naše fanoušky,“ prohlásil ředitel turnaje Tommy Haas.

Celkově se Azarenková turnaje v Indian Wells zúčastní už pojedenácté. Většinou se ji zde daří. Kromě dvou titulů si na divácky rekordně navštěvovaném turnaji připsala jedno semifinále a po dvou čtvrtfinálových účastech.

 

Sunday ?

Příspěvek sdílený Victoria Azarenka (@vichka35),Led 28, 2018 v 2:16 PST