Uzdravená Bacsinszká i postrach Golubicová. Tahle sestava vyrazí na Češky

- Jan Vojkůvka

Blížící se fedcupový duel mezi českým a švýcarským týmem zná polovinu svých účastnic. Svou nominaci zveřejnily Švýcarky, které do Prahy dorazí s uzdravenou Timenou Bacsinszkou, ve skvělé formě se nacházející Belindou Bencicovou, Jil Teichmannovou a žolíkem v podobě Viktorije Golubicové.

Až se 10. a 11. února v pražské O2 areně střetnout české tenistky s těmi švýcarskými, nečeká je vůbec nic snadného. Svědčí o tom i nominace Heinze Günthardta, kapitána švýcarského týmu, který se může spolehnout na své největší opory.

V sestavě Švýcarska nebude po dlouhé zdravotní pauze chybět Timea Bacinszká. Bývalá světová devítka naposledy hrála minulý rok ve Wimbledonu, po kterém si, vinou dlouhodobých problémů s rukou, vzala vynucenou přestávku. Bacsinszká se tento týden vydala do Petrohradu, kde vyzkouší svou připravenost po půlroční absenci.

Velmi nebezpečnou hráčkou bude v Praze Belinda Bencicová. Bývalá světová sedmička se rovněž v poslední době potýkala s dlouhotrvajícími zdravotními problémy, ale od září, po svém návratu, se nachází ve výtečné formě. Vyhrála čtyři turnaje ITF, nový rok zahájila skvělými výkony na Hopman Cupu a i přes nečekanou porážku ve druhém kole Australian Open bude patřit k velkým hrozbám pro české tenistky.

Zapomenout se nesmí ani na Viktoriji Golubicovou, jež před dvěma lety v třísetových bitvách ve Fed Cupu dokázala porazit Karolínu Plíškovou a Barboru Strýcovou. Pětadvacetiletá hráčka se může stát pomyslným žolíkem v rukou Günthardta.

Česká nominační tisková konference je naplánována na 14:00.