Češi na turnajích: Kvitová se Siniakovou zaútočí na úspěch v Petrohradu

- Jan Vojkůvka

Zatímco v Melbourne finišuje úvodní grandslam sezony, roztáčí se další etapa celoročního kolotoče turnajů. Muži mají příští týden volno kvůli daviscupovému víkendu, a tak se do akce dostanou jen ženy. Těch českých bude poskrovnu a jistotu účasti zatím mají jen Petra Kvitová s Kateřinou Siniakovou.

Turnaj v Tchajpeji ponechal české tenistky chladnými a jejich cílem se stal pouze ruský Petrohrad. Zde se do akce dostanou v hlavní soutěži dvě hráčky.

Slušný začátek sezony bude chtít potvrdit Kateřina Siniaková, kterou v úvodním kole prověří jednadvacetiletá Chorvatka Donna Vekičová, 55. hráčka světa, jež ovšem prozatím v duelech se stejně starou Siniakovou dvakrát prohrála a to včetně loňského klání v ruské Moskvě.

Divokou kartu pro petrohradský podnik pak obdržela Petra Kvitová, která se utká rovněž s hráčkou startující na divokou kartu. Tou bude sedmá nasazená Jelena Vesninová, domácí tenistka, která v doposud jediném odehraném utkání proti Češce v roce 2016 prohrála ve dvou setech.

Startovní pole v Petrohradu se může ještě rozšířit o další jednu českou tenistku. Kristýna Plíšková je nasazenou jedničkou kvalifikace a vstoupila do bojů o hlavní soutěž hladkou výhrou. Obdobně suverénně pak zvítězila v prvním kole kvalifikace Tereza Martincová. Los však obě krajanky ve druhém kole svede proti sobě a do finálového kvalifikačního kola se tak může dostat pouze jedna.