Kde jsou moje trofeje? Becker postrádá tituly, které chce prodat

- Jan Vojkůvka

Bývalý německý tenista Boris Becker okouzlil tenisový svět, když v roce 1985 vyhrál v sedmnácti letech jako nejmladší muž v historii grandslamový titul ve Wimbledonu. Nyní chce i tuto trofej prodat, aby umořil část ze svých dluhů. Sám ale neví, kde by se mohla nacházet.

Vítěz šesti grandslamových trofejí potvrdil, že jeden ze svých titulů věnoval své matce. Kde se ale nachází zbylé netuší a podle německého deníku Bild se po třech trofejích z Wimbledonu a dvou z Australian Open začal shánět.

Právě wimbledonské tituly chce prodat za částku okolo jednoho milionu eur, aby umořil alespoň část svých dluhů, které dosahují částky až 61 milionů eur. Kde se ale nachází?

„Několik trofejí z kariéry pana Beckera zmizelo. Pan Becker si nemůže vzpomenout, kde jsou,“ stojí v oficiálním prohlášení. „Bylo obesláno několik tenisových organizací jako All England Tennis Club, německá, americká a australská tenisová federace, či tenisová Síň slávy, ale nezdá se, že by je měly ve svém držení.“

Není výjimkou, že tenisové hvězdy propůjčují největší artefakty svých kariér nejrůznějším organizacím, aby mohly být vystaveny. Boris Becker ovšem nemá tušení, kde by jeho trofeje, které chce prodat, mohly být. A tak přišla dokonce veřejná výzva, aby ti, co mají informace o ztracených trofejích, kontaktovali společné správce na emailové adrese BBEnquiries@smithandwilliamson.com.