Čeká Djokoviče další vynucená pauza? Srb se rozhodne po vyšetření

- Jan Vojkůvka

Dlouhodobé problémy s loktem neopustily Novaka Djokoviče ani poté, co se konečně po půl roce vrátil na kurty. Bývalá světová jednička po překvapivém vyřazení v osmifinále Australian Open přiznal, že ho dál trápí bolesti a o tom, co bude následovat, se rozhodne až po důkladném vyšetření.

„Úroveň bolesti nebyla tak vysoká, abych to musel vzdát,“ upozornil Djokovič na tiskové konferenci s tím, že i když ho bolest limitovala, byl schopen hrát. „Ovlivňovala hlavně servis, což je proti dobrému hráči na returnu složité. Musím si teď sednou s celým týmem, nechat se zase vyšetřit a zjistit, co se uvnitř děje,“ podotkl Srb.

Problémy, kvůli nimž předčasně ukončil minul sezonu už během Wimbledonu, ho nepřestaly pronásledovat ani na začátku přípravy. Kvůli bolestem Djokovič vynechal například exhibici v Abú Zabí nebo úvodní turnaj sezony v Dauhá. Dokázal se sice týden před Australian Open vrátit a v euforii z comebacku prohlašoval, že se cítí skvěle, ale s odstupem času přiznal, že bolestí se stále nezbavil.

A vzhledem k tomu, že ho loket limitoval i během turnaje v Melbourne, musí se Djokovič opět odhodlat k nějakému řešení. To řešení přitom nemusí být vůbec příjemné pro něj ani jeho fanoušky. Ve hře je totiž i další zdravotní pauza.

„Samozřejmě, že je to frustrující, když tomu věnujete tolik času a stejně to nevyléčíte. Ale je to tak, jak to je,“ prohodil Djokovič směrem ke svému zranění. „Užívám si trénink, užívám si, když se mohu zlepšovat a já doufám, že se mohu dál zlepšovat a hrát o tituly. Ale tohle byl jeden z těch dnů, kdy toho bylo až moc,“ vrátil se k porážce s Čongem, proti němuž se nemohl opřít o podání.

Další turnaje, na které je Djokovič přihlášen, jsou podniky Masters v Indian Wells a Miami.