Předpověděl McEnroe konec kariéry Novaka Djokoviče?

- Petr Sumbal

Novak Djokovič právě prožívá zklamání po překvapivém vyřazení v osmifinále Australian Open. Nečekaně nestačil na 58. hráče žebříčku Hjona Čonga, kterému dokonce podlehl hladce ve třech setech. Americká tenisová legenda John McEnroe se mezitím pokusila odhadnout, kdy úspěšná Djokovičova kariéra skončí. Dává mu ještě pět let.

Lépe řečeno ho o to prosí. Přesně řekl v roli komentátora pro televizi Eurosport toto: „Novaku, dej se, prosím, zase dohromady, abychom tě mohli na okruhu sledovat ještě dalších pět let.“ McEnroe tím odpálil bombu spekulací, jak to tedy s bývalou světovou jedničkou bude. Co kdy jeho zdravotní potíže nezmizí? Skončí dřív?

Momentálně je Novaku Djokovičovi 30 let a už více než půl roku se potýká se zdravotními problémy, které ho donutily dokonce po loňském Wimbledonu ukončit předčasně sezónu. Před tou novou Srb do svého trenérského týmu přizval k Andremu Agassimu Radka Štěpánka a čekalo se, že vstoupí plný sil a odhodlání do kolotoče turnajů.

Jenže jeho návrat má zatím dost trpký nádech. Zdravotní komplikace stále nedovolují Djokovičovi dávat do zápasů všechno. Dokonce se kvůli nich musel odhlásit z exhibice v Abú Zabí a pak i z turnaje v katarském Dauhá. Vrátil se tak až v Melbourne, a jak jeho vystoupení na úvodním grandslamu sezóny skončilo, to už víme.

Sám Novak Djokovič zatím o konci kariéry nemluví, ale na mysl se stále vkrádá myšlenka: Když se Srb svých problémů zbavit nedokáže, neskončí jeho skvělá kariéra mnohem dřív, než McEnroe předpovídá?