Výhra číslo 300 pro Williamsovou. Navrátilové už dýchá na záda. Překoná ji?

- David Soumar

Neděle bývá ve Wimbledonu tradičně volným dnem. Pro letošní turnaj to ovšem neplatí a o postup do další fáze turnaje bojuje celá řada hráčů. Účast v dalším kole si během dne zajistila i Serena Williamsová. Ta postupem nad Annnikou Beckovou prošla do čtvrtého kola. Výhrou ale navíc překonala jeden milník…

Němka Becková světové jedničce ve třetím kole příliš nevzdorovala – Američanka si připsala výhru 6:3 a 6:0. Ve druhém setu jí tak nadělila i nepopulárního „kanára“. Willimasová postup dokonce stihla vybojovat za necelou hodinu. Německé sokyni nasázela sedm es a na druhou stranu poslala pětadvacet vítězných míčků.  

To by samo osobě nebylo ještě nic převratného... Williamsová touto výhru překonala další historický milník. Na své konto si připsala už 300. výhru na grandslamu! V historickém pořadí tak dokázala přeskočit Chris Evertovou, která má na svém kontě o jeden úspěšný zápas méně.

Lépe už je na tom jen Martina Navrátilová. Bývalá československá tenistka na grandslamech vyhrála zápasů 306. Wilimasová se zmíněnému číslu může přiblížit už na letošním londýnském podniku, pokud bude dál pokračovat tak sebejistě. 

Čtyřiatřicetiletá tenistka na anglické trávě v kariéře odehrála celkem 82 úspěšných zápasů. I letos pokračuje sebevědomě za vyrovnáním rekordu Steffi Grafové v počtu ovládnutých grandslamů. Američanka jich zatím má na svém kontě jednadvacet.  

A jak na překonání rekordu Serena Williamsová reagovala? „Vážně to byla 300. výhra? Super, aha, hezké. To jsem vůbec nevěděla. Tak to je super. To je hodně velká porce zápasů,“ uvedla v rozhovoru pro oficiální stránky Wimbledonu.