Djokovič je zpátky! Cítím se skvěle, řekl po půl roce bez tenisu

- Jan Vojkůvka

Srbský tenista Novak Djokovič se dokázal vrátit na tenisové dvorce necelý týden před startem Australian Open a jeho bolavý loket se zdá být vyléčen! Alespoň to tak vypadá z projevu samotného hráče, který v rychlém utkání přehrál Rakušana Thiema a oslavil vítězný comeback.

„Cítím se skvěle, na tenhle okamžik jsem čekal šest měsíců,“ radoval se Djokovič po výhře 6:1, 6:4 nad Dominicem Thiemem během exhibičního turnaje Kooyong Classic. Bývalá světová jednička dobře servírovala a soupeře vyprovodila z kurtu za 64 minut.

Pozitivní pro Djokoviče je i dobrý pocit z pravého lokte, jenž ho nepustil do akce na začátku sezony. Kvůli bolestem se musel odhlásit z Abú Zabí i turnaje v Dauhá, kde měl obhajovat loňský titul.

„Všechno funguje velmi dobře, zejména pak servis, který byl největší neznámou kvůli loktu. Tento úder byl nejvíc znehodnocen od července, kdy jsem musel přestat hrát ve Wimbledonu,“ podotkl Djokovič.

Srba také těší, že na rozehrání dostal velmi kvalitního soupeře. „Je skvělé, že jsem si mohl zahrát proti světové pětce. Byl to pro mě fantastický test, abych viděl, jak na tom jsem, a jestli se práce, kterou jsme před sezonou udělali, vyplatila.“

Po výhře na Kooyong Classic se Djokovič přesunul do areálu v Melbourne, kde se bude konat Australian Open, aby absolvoval ještě exhibiční turnaj Tie Break Tens. V něm sice vypadl už v úvodním kole po prohře s Lleytonem Hewittem, ale i toto klání jeho loket vydržel.

A šance, že Djokovič bude hrát na prvním grandslamu sezony, se rapidně zvýšily.