Silně obsazený turnaj v Dauhá si zahraje hned pět českých tenistek

- Jan Vojkůvka

Zatímco nejbližší zájmy tenisových fanoušků pomalu směřují do australského Melbourne, přihlašování na další turnaje neustává a nezadržitelně se také blíží únorové vrcholy, kterými budou ženské podniky v Dauhá a Dubaji. Do katarského Dauhá se na turnaj WTA Premier 5 vydá hned pětice českých hráček, které mají jistou účast v hlavní soutěži.

Do Kataru se sjedou nejlepší tenistky světa po fedcupovém víkendu, ve kterém budou například české hráčky hostit Švýcarky. Už od 12. února pak budou zápolit na jednom z největších ženských turnajů současnosti.

Mezi přihlášenými aktuálně neschází ani jedna hráčka z elitní světové desítky včetně Karolíny Plíškové, jež bude v Dauhá obhajovat loňský titul, který vybojovala ve finále nad Caroline Wozniackou.

Na turnaj se nepřihlásila Ruska Světlana Kuzněcovová, která laboruje se zraněním zápěstí. Chybět budou také Sloane Stephensová, Julia Görgesová, Serena Williamsová, Darja Gavrilovová, Kiki Bertensová, nebo Timea Bacsinszká.

Scházet naopak nebude početný zástup českých tenistek. Jistotu účasti v hlavní soutěži mají kromě Karolíny Plíškové také Barbora Strýcová, Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková. Další české hráčky jako Kristýna Plíšková a Markéta Vondroušová by se mohly představit v kvalifikaci.

Kompletní seznam přihlášených do hlavní soutěže si můžete prohlédnout zde.