Bronzový pár z Ria spolu nastoupí na Australian Open!

- David Schlegel

České bronzové medailistky z olympijských her v Rio de Janeiru z roku 2016 Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou spojí síly a nastoupí spolu na prvním grandslamovém turnaji sezóny v australském Melbourne! Informaci přinesl facebookový profil Českého olympijského týmu.

Pro obě to bude druhý grandslamový turnaj v řadě a šestý společný turnaj WTA, přičemž všechny turnaje spolu hrály v roce 2017, tedy až po olympijském turnaji v Riu. Obě spolu nastoupily na minulém grandslamu US Open v New Yorku, kde dokráčely až do semifinále.

Poprvé spolu jednatřicetiletá Strýcová s o rok mladší Šafářovou hrály v dubnu 2015 ve Fed Cupu proti Francii. Hned ve svém druhém společném zápase v 1. kole olympijských her v Riu spolu porazily sestry Williamsovy. Na turnaji vyhrály i tři další zápasy proti vesměs elitním tenistkám a vybojovaly spolu bronzové medaile.

Dlouholetou partnerkou Lucie Šafářové je Bethanie Matteková-Sandsová, která si loni ve 2. kole dvouhry Wimbledonu poranila koleno a po celý zbytek sezóny se ze zranění zotavovala. Ještě před měsícem v rozhovoru s fanoušky věřila, že se na kurty vrátí právě v Melbourne na Australian Open, kde loni s Šafářovou triumfovaly. Bohužel, nakonec se dvaatřicetiletá Američanka v Austrálii nepředstaví a Šafářová nastoupí po boku své krajanky.

Strýcová naposledy nastupovala pravidelně s indickou hvězdou Sanjou Mirzaovou, se kterou se však po turnaji v Miami loni v březnu rozešla. Pak hrála ve zbytku sezóny dva turnaje s Němkou Görgesovou a kromě Šafářové si zahrála debla i s Karolínou Plíškovou, Kateřinou Siniakovou a česky mluvící Holanďankou Michaelou Krajicekovou. Šafářová se loni probojovala v deblu až na první místo světového žebříčku, nyní jí patří šestá příčka. Strýcové patří aktuálně 15. příčka na žebříčku WTA ve čtyřhře, loni v březnu jí patřilo místo v první desítce.