Hopman Cup: Němci slaví druhou výhru, Austrálie neuhrála ani bod s Belgií

- Jan Havlovic

Letošní ročník Hopmanova poháru se již pomalu blíží ke konci skupinové fáze. Na čele „áčka“ je výběr Německa, který porazil ve středečním střetnutí Kanadu 3:0. Angelique Kerberová s Alexanderem Zverevem tak slaví druhou výhru a živí velkou naději na postup ze skupiny. Na Němce se následně nedotáhla Austrálie, která prohrála 0:3 s Belgií.

Čtvrtý hrací den letošního ročníku Hopmanova poháru začal soubojem Alexandera Zvereva s Vaskem Pospisilem. Světová trojka v tomto střetnutí potvrdila papírové předpoklady a hráče z druhé stovky porazila za 80 minut ve dvou setech.

Poté se dostaly na kurt ženy, konkrétně Eugenie Bouchardová, která vyzvala Angelique Kerberovou. I v tomto případě byl duel poměrně rychlý. Bývalá světová jednička Kerberová porazila svou kanadskou soupeřku za necelou hodinu. Německo opanovalo i závěrečný mix a druhou výhrou se přiblížilo postupu ze skupiny.  

V druhém utkání se Austrálie mohla dotáhnout v tabulce skupiny A na vedoucí Němce, ale duel s Belgií se domácím vůbec nepodařil. Program zápasu otevřelo střetnutí mezi Elise Mertensovou a Darjou Gavrilovovou, které po třísetové bitvě vyhrála Mertensová 2:6, 6:4, 6:2. David Goffin pak porazil Thanasiho Kokkinakise 6:4, 6:2. V závěrečné čtyřhře navíc Mertensová s Goffinem potvrdili dobrou formu a přehráli domácí výběr 4:3(3), 2:4, 4:1.

Skupina A

Kanada – Německo 0:3
Vasek Pospisil – Alexander Zverev 4:6, 2:6
Eugenie Bouchardová – Angelique Kerberová 1:6, 3:6
Bouchardová, Pospisil – Kerberová, A.Zverev 3:4 (2), 3:4 (2)

Austrálie – Belgie 0:3
Daria Gavrilovová – Elise Mertensová 6:2, 4:6, 2:6
Thanasi Kokkinakis – David Goffin 4:6, 2:6
Gavrilovová, Kokkinakis – Mertensová, Goffin 3:4(3), 4:2, 1:4