ATP

Ubohé. Berdychovi po prohře v Dauhá fanoušci sprostě nadávali

- Jan Havlovic

Tenisoví fanoušci, zejména pak sázkaři, se dokáží při nečekaných výsledcích pořádně rozlítit. Na vlastní kůži to nyní poznal také Tomáš Berdych, který na turnaji v Dauhá skončil již v prvním kole, když ve třech setech nestačil na Němce Struffa. Česká tenisová jednička poté na své instagramovém profilu zveřejnila dvě zprávy, ve kterých Berdychovi píšou rozezlení sázkaři. A vulgaritami daní jednici opravdu nešetřili.

Podobný nešvar v tenisovém světě bohužel byl, je a bude. Sázkaři často sázejí na tenis opravdu velké peníze a v případě neúspěchu si míří vybít zlost přes sociální sítě přímo na hráče. Podobnou zkušenost zažila také Barbora Strýcová, která obsahy sprostých zpráva rovněž zveřejnila. Obdobných případů bude však v tenisovém světě nespočet, bohužel.

Ostrý atak naštvaných fanoušků nyní pocítil také Tomáš Berdych. Světová devatenáctka nezvládla vstup do turnaje v Dauhá, když prohrála s Němce Stuffem po setech 4:6, 6:1, 6:7(4). Nasazený hráč číslo tři tak skončil překvapivě již v prvním kole a reakce rozbouřených fanoušků na sebe nenechaly dlouho čekat. 

„Tak sis přijel pro startovné? Ukonči raději kariéru,“ napsal jeden z nich. Vulgarity, kterých se ve zprávě objevilo opravdu dost, jsme z pochopitelných důvodů vynechali.

Pro samotného tenistu musí být podobná situace velmi demotivující. Tomáš Berdych také dodal k fotce ironicky popisek „děkuji za podporu“ a jistě doufá, že už se podobné situace opakovat nebudou.   


Galerie