Návrat se odkládá! Murray se odhlásil z Brisbane

- Jan Havlovic

Andy Murray si musí na svůj návrat na tenisové dvorce ještě pár dní počkat. Britský tenista se odhlásil z oblíbeného turnaje v Brisbane, kde hned dvakrát slavil titul. Na vině jsou přetrvávající problémy s pravou kyčlí. „Jsem z toho velmi zklamaný. Po poradě s mým týmem jsem se rozhod, že do turnaje nenastoupím,“ řekl Murray na tiskové konferenci.

Hned na přelomu nového roku se na tenisovou scénu měly vrátit dvě velká jména – Novak Djokovič a Andy Murray. Prvně jmenovaného zastavily problémy s loktem, a tak se musel odhlásit z exhibice v Abú Zabí. Nyní postihly zdravotní lapálie také Brita Murrayho, jehož návrat do soutěžních utkáních se znovu odkládá.

Držitel tří grandslamových trofejí byl nucen se odhlásit z oblíbeného turnaje v Brisbane. Na vině jsou problémy s pravou kyčlí. „Chtěl jsem tady dobře odstartovat novou sezonu, ale já i můj tým cítíme, že nejsem ještě stoprocentně připravený,“ řekl Murray.

„Mám na Brisbane vynikající vzpomínky a vždy jsem tu rád hrál,“ zavzpomínal Brit na oblíbený turnaj, na kterém hned dvakrát triumfoval. „Těším se, až se sem znovu vrátím,“ vzkázal fanouškům.

Murray tak zjevně vyslyšel slova svého krajana Tima Henmana, který na svého slavnějšího kolegu apeloval, aby turnaj v Brisbane vynechal, pokud není stoprocentně připravený. „On je jediným, kdo to dokáže posoudit nejlépe. Tenis je obtížný i ve chvíli, kdy jste stoprocentně zdravý," řekl bývalý skotský tenista. (více ZDE)

Murray i nadále zůstává v Brisbane. Aktuální světová šestnáctka se bude na východě Austrálie připravovat na návrat na tenisové dvorce.