Tenisová paráda Plíškové! V Šen-čenu vyřadila světovou sedmičku

- Jan Havlovic

Výborný vstup do nové sezony má za sebou Kristýna Plíšková! Pětadvacetiletá tenistka vstoupila do turnaje v čínském Šen-čenu šokující výhrou nad Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, kterou porazila za 80 minut po setech 6:1, 6:4. Plíšková si tak hned na prahu nové sezony připsala cenný skalp světové sedmičky!

Parádní zpráva přilétla v úterý ráno z čínského Šen-čenu. Kristýna Plíšková totiž porazila v rámci prvního kola místního turnaje WTA světovou sedmičku Jelenu Ostapenkovou! Do utkání přitom česká tenistka vstupovala v pozici velké outsiderky, avšak favorizovanou soupeřku dokázala dokonale zaskočit.

Lounská ranařka vlétla do utkání jako uragán. Ve druhé hře, která nabídla hned deset shod, získala Plíšková důležitý brejk. Poté česká tenistka zasypala svou soupeřku v prvním setu hned devíti esy, z toho osm dokázala nastřílet v pouhých dvou gemech!  Po výborném výkonu tak Plíšková získala první sadu v poměru 6:1.

Zaskočená Ostapenková nezvládla ani vstup do druhého setu, když hned v jeho úvodu přišla o podání. Dvacetiletá vítězka loňského Roland Garros nicméně bleskovým rebrejkem srovnala rychle stav. Podobná situace se opakovala i v polovině druhé sady.

Rozhodujícím momentem se ukázala devátá hra, ve které Plíšková dokázala již popáté v utkání sebrat lotyšské reprezentantce servis a vytvořila si rozhodující náskok. Pětadvacetiletá Češka si poté při vlastním podání vypracovala mečbol, který dokázala využít.

Plíšková postupuje po šokující výhře v Šen-čenu do druhého kola, ve kterém narazí na Rumunku Bogdanovou, 102. hráčku světového žebříčku.