Trápení nebere konce. Mladenovicová prohrála už potřinácté v řadě

- Filip Lefenda

Ani téměř dvouměsíční přestávka nepomohla Kristině Mladenovicové ke zlomení její neuvěřitelné série porážek. Čtyřiadvacetiletá Francouzka podlehla na turnaji v Brisbane běloruské kvalifikantce Sasnovičové a zaznamenala už třináctou prohru v řadě!

Do utkání přitom nevstoupila světová jedenáctka vůbec zle. V první sadě povolila o poznání hůře postavené soupeřce jen jediný gem a vypadalo to, že si Mladenovicová dokráčí pro vítězství. V páté hře druhého setu ale ztratila Francouzka poprvé v utkání podání, o čtyři hry později se navíc situace opakovala a za stavu 3:6 se tak šlo do rozhodujícího dějství.

To bylo zcela ve znamení servírujících hráček, tedy až do dvanáctého gemu. Za předchozích jedenáct nebyla k vidění jediná brejková možnost, za stavu 5:6 však Mladenovicová neustála tlak a poté, co odvrátila dva mečboly, už proti třetímu recept nenašla.

Ačkoliv byla její loňská sezóna životní – vždyť se vůbec poprvé v kariéře probojovala do elitní desítky – zakončila ji dvanácti porážkami za sebou. Nyní navlékla přítelkyně rakouské světové pětky Dominica Thiema na pomyslnou šňůrku třináctý „korálek.“

Zatímco na sociálních sítích se tak obě hrdličky v posledních týdnech pochlubily hned několika společnými fotografiemi, na kurtech to minimálně v případě Mladenovicové i nadále skřípe. Že by ztělesnění onoho známého „neštěstí ve hře, štěstí v lásce“?