Zápas necelé čtyři měsíce po porodu: Serena podlehla Ostapenkové ve třech setech

- Filip Lefenda

Po více jak jedenácti měsících od posledního soutěžního utkání se divákům na kurtu představila Serena Williamsová. Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka se necelé čtyři měsíce po porodu dcery postavila v exhibičním utkání letošní vítězce Roland Garros Jeleně Ostapenkové z Lotyšska, v Abú Zabí se však z vítězství neradovala, byť k němu neměla až tak daleko.

V prvním setu uhrála Williamsová s o šestnáct let mladší soupeřkou jen dva gemy, do druhého dějství ale vstoupila šestatřicetiletá Američanka lépe, když rychle vedla 3:0 a nakonec sadu vyhrála 6:3.

Rozhodnout tak musel závěrečný supertiebreak, v němž si vedla lépe Ostapenková, jež jej získala poměrem 10:5. Duel dvou loňských grandslamových šampionek přinesl v závěrečný den Mubadala World Tennis Championships skvělou podívanou.

„Byla jsem trochu nesvá. Často jsem se dívala do svého boxu, jako bych se podvědomě ptala – je Olympia v pořádku?“ přiznala po utkání, které vůbec poprvé odehrála jako matka, legendární Američanka.

Střetnutí si ale užila. „Je opravdu skvělé být zpátky na kurtu. V Abú Zabí hraji úplně poprvé,“ pokračovala v ohlasech. „První zápasy po návratech jsou vždy neuvěřitelně náročné, ale bylo to úžasné. Jsem pyšná, jak jsem se zde prezentovala,“ nevěšela po porážce se světovou sedmičkou hlavu a hledala hlavně pozitiva.

Williamsová, která se během téměř roční pauzy v žebříčku propadla z prvního na 22. místo, bude už za dva týdny obhajovat v Melbourne loňský titul. Obhajoba, která bude složitější než kterákoliv jiná, avšak s podporou nejmenší a zároveň největší fanynky v zádech.