Vstříc obhajobě! Siniaková odletěla do Číny za náročným úkolem

- Jan Vojkůvka

Sezona Kateřiny Siniakové započne turnajem v čínském Šen-čenu. Na místě, kde letos v lednu vybojovala svůj první titul na okruhu WTA v kariéře. Právě v Číně se pokusí navázat na svůj vydařený vstup do minulého ročníku a odpíchnout se k průlomové sezoně, na níž jednadvacetiletá Češka čeká.

Uplynulá sezona byla pro Kateřinu Siniakovou jako na houpačce. Začala výborně, když ovládla turnaj v Šen-čenu. Na další vydařený turnaj si ale musela počkat až do května, kdy prošla do čtvrtfinále v Praze. A poté v červenci získala trofej ve švédském Bastadu. Ale jinak se jí zase tolik nedařilo a dva tituly byly téměř seslány z nebe.

Právě díky nim se drží ve světovém žebříčku v první padesátce. A svou pozici uhájí pouze v případě, že se jí podaří uspět opět v Číně, kde v kalendářním roce 2017 vybojovala svůj premiérový titul mezi nejlepšími hráčkami světa.

 

On my way to Shenzhen. #shenzhenopen #china #wta #newseason #instatravel

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina),Pro 27, 2017 v 9:32 PST

Výprava do Šen-čenu má v kalendáři mladé české hráčky už své pevné místo. Poprvé tuto cestu absolvovala v roce 2015, kdy postoupila do osmifinále. O rok později vybojovala velmi cenné čtvrtfinále. A že se jí v Číně daří potvrdila letos oním ziskem kýžené trofeje.

Při své takřka senzační jízdě za úspěchem přehrála domácích Šuaj Pcheng a ve druhém kole vystavila stopku současné světové jedničce Simoně Halepové. Za celý turnaj byla favoritkou jen ve čtvrtfinále, což potvrdila proti Srbce Nině Stojanovičové. Následoval obrat proti Britce Jo Kontaové a ve finále suverénní výhra nad Alison Riskeovou ze Spojených států.

První titul na okruhu WTA přinesl Siniakové 280 bodů do žebříčku a štědré prize money přesahující 160 tisíc dolarů. Zopakovat tento úspěch ale nebude snadné.

Stačí se podívat na listinu přihlášených tenistek. Siniaková, jež by mohla plnit roli šesté nasazené, se může v Šen-čenu potkat se Simonou Halepovou, Jelenou Ostapenkovou, Marií Šarapovovou, Šuaj Čang, či opět s Alison Riskeovou nebo nepříjemně hrající Monicou Niculescuovou.

Dobrou atmosféru české tenistce v Šen-čenu mohou vytvořit krajanky, jejichž zástup povede Kristýna Plíšková. V kvalifikaci se představí Barbora Krejčíková a Tereza Martincová, které rozhodně mají šanci projít do hlavní soutěže.